Az első németországi LNG-töltőállomáson már a 20 darab új, LNG-s Iveco nyergesvontató is tankolhat

Hamarosan megnyílhat az első LNG-töltőállomás Németországban, a LNG Blue Corridor (Kék LNG-folyosó) projekt keretében.  A töltőállomás az észak-déli gázfolyosó mentén épülhet fel.

ivecostralis2016A beruházásnak köszönhetően 20 darab vadonatúj, cseppfolyósított földgázzal (LNG) hajtott nyerges vontató állhat forgalomba a német logisztikai vállalat, a Meyer Logistics színeiben. Az új, 400 lóerős motorral szerelt teherautók reális megoldást jelenthetnek a dízelüzemű kamionokat üzemeltető logisztikai vállalatok számára Németországban. A Német Infrastruktúráért és Közlekedésért Felelős Szövetségi Minisztérium (BMWI) 360 000 eurós támogatással járult hozzá az LNG-teherautóflotta forgalomba állításához. Ez a lépés további LNG-töltőállomások építésére ösztönözheti a piaci szereplőket.

A hamarosan forgalomba álló LNG-flottát a legújabb Iveco Stralis NP nyerges vontatók alkotják majd, melyeket kifejezetten a hosszútávú áruszállításra terveztek. A Stralis Natural Power legújabb változatát a szeptemberi, hannoveri IAA-haszonjármű kiállításon mutatták be. A modell sűrített földgázzal (CNG) és cseppfolyósított földgázzal (LNG) is üzemeltethető. Az új Stralis NP-ből már számos európai üzemeltető vásárolt az elmúlt időszakban. Ezek között van a francia Perrenot Group, mely ugyancsak a LNG Blue Corridor projekt keretében 250 teherautót helyezett forgalomba.


docx A hír letölthető .docx formátumban