Jelentős támogatást ad a Skoda a CNG-üzemű modellekre Svácjban

Úgy tűnik a svájci autós rendezvények motiválóan hatottak a Skodára, ugyanis a cég ottani érdekeltsége 4000 svájci frank környezetvédelmi támogatást kínál a vásárlók számára valamennyi gázüzemű modell vásárlása esetén. A 2017. március 1-től június 30-ig tartó kedvezményes időszaknak hála a biometánból előállított sűrített földgáz újra a vállalkozások fókuszába kerülhet. Nem utolsósorban pedig kellően nagy nyilvánosságot kaphat a környezetbarát üzemanyag, hiszen a kereskedők és a szolgáltatók országszerte számos kommunikációs eszközzel támogatják az akciót.

Az autógyártó a kezdeményezés kapcsán együttműködik a svájci gázellátó vállalattal (GVU) is, hiszen a Skoda és a GVU egyenlő arányban fedezi a támogatást a Skoda Citigo G-Tech és a „Svájc legzöldebb autója 2017” címmel is kitüntetett Skoda Octavia G-Tec vásárlása esetén. Mindez remélhetőleg új lökést ad az optimális környezetvédelmi és megtakarítási szempontokat biztosító gépjárműüzemeltetés számára, hozzájárulva a CNG-t alkalmazó közlekedési technológiák még gyorsabb elterjedéséhez.

A vásárlók számára ezzel az akcióval megszűnhet az árkülönbözet, nem beszélve a sűrített földgázzal hajtott autók kedvező üzemeltetési költségeiről.