Megnyílt a nagytarcsai töltő

2015. 12. 23. – Karácsonyi ajándékként megnyílt Magyarország 8. nyilvános CNG töltőállomása. Megkezdte a CNG járművek kiszolgálását is a Blue Green Way Kft. az üzemanyagtöltő állomásán. A töltőállomás helyszíne Nagytarcsa Naplás út 1., közvetlenül az M0 lehajtója mellett található. Nyitvatartási idő minden nap 5-23 óráig. A nyitási ár 345 Ft/kg.

0 comments

8 évvel határidő előtt hitelesítve az első NZ, azaz nulla-közeli kibocsátású gázmotor a Cummins-Westport-tól

2015. 10. 22. – Az amerikai EPA és a kaliforniai CARB, mely intézetek szeptemberben a dízelmotorok megengedetnél nagyságrenddel magasabb NOx emissziójával kapcsolatos botrányt elindították, a napokban az első nulla közeli emisszióról szóló igazolást állították ki a CWI részére, 8 évvel előbb, mint azt a kaliforniai tervezett szabályozás elvárná. Ezáltal igazolttá vált, hogy a tisztán elektromos járművek

0 comments

Földgáz-hajtású autót vesz aki környezetbarát!

2015. 08. 25. – Tiszta eredményt hozott az ADAC EcoTest sorozata; a 10 leginkább környezetbarát autó közül 6 földgáz-hajtású, a tabellát pedig az Octavia 1,4 TSI G-TEC vezeti, pontszámban jelentősen megelőzve követőit. Az ADAC, a német autóklub évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be Európa autópiacán szereplő típusok értékelésében, elég csak a sűrűn hivatkozott egyedülálló hibastatisztikára, vagy

0 comments

Magyarországra is elérhet a nehézkategória legtisztább üzemanyaga, az LNG!

2015. 08. 16. – Az Európai Bizottság megszavazta az európai közlekedési törzshálózat finanszírozási eszközének, a CEF-nek támogatásával megvalósítható 276 projekttervet. Az LNG az egyedüli dekarbonizációs célokat szolgáló, közlekedésenergetikai cél, amely a CEF alap finanszírozásának támogatásával nagy léptékekben haladhat előre. Nagy számban, összesen 27 LNG projektet fogadott be támogathatónak a brüsszeli szervezet. Ezek összességében mintegy 600 millió

0 comments

Spanyolország már megint példát mutatva, idejekorán elfogadta az alternatív üzemanyag infrastruktúra akciótervét

2015. 06. 27. – Az ősszel megjelent uniós irányelv, mely a földgáz, hidrogén és elektromos hajtás elterjedéséhez szükséges töltőinfrastruktúra kiépítését várja el a tagállamoktól, 2016 novemberéig ad lehetőséget az útitervek kidolgozására. Spanyolország már most elfogadta a sajátját, ezzel is gyorsítva a megvalósulást. Spanyolország Miniszterelnök-helyettesének szóvivője, Soraya Sáenz de Santamaria sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány elfogadta

0 comments

Még az év vége előtt forgalomba állnak a miskolci CNG autóbuszok

2015. 06. 09. – Rég nem történt ekkora változás egy város járműparkjában, mint ami még az év vége előtt bekövetkezik Miskolcon. A mai nap életbe lépett a 75 öreg miskolci autóbusz cseréjére és a régió legnagyobb kapacitású töltőállomásának építésére vonatkozó szerződés. Még az idén nyugdíjba vonulnak Miskolc füstölgő autóbuszai, helyüket korszerű, környezetbarát és alacsony üzemanyag költségű

III. CNG és LNG Konferencia – Európai Fenntarthatósági Héten

2015. 05. 27. – Az MGKKE ismét megrendezi a CNG és LNG témában egyedülállóan informatív konferenciát és járműipari kiállítást június 2-án! Folyamatos információ dömping az MGKKE facebook oldalán található! A konferencia részvétele a szponzorok és az MGKKE tagjainak jóvoltából ingyenesen, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációra annak zárásáig (várhatóan hétfő) a CNGkonferencia@gmail.com címen van lehetőség. A már

Ecomotori

2015. 04. 30. – A kis Abarth Fiat az Ecomotori CNG-s átalakítással az idén sorban nyerte az alternatív autó versenyeket. A szép kis autóról feltettek egy videót a netre, amin nem is a verseny jelenetek, hanem a kipufogócső látszik fél percen keresztül. Érdemes a lapalján elindítani és meghallgatni, szívdöglesztő zene!

Nagyarányú növekedést hozott 2014 a CNG üzemanyag értékesítésében

2015. 03. 31. – 2014-ben Magyarországon erőteljes, 69 százalékos emelkedést értünk el a sűrített földgáz üzemanyag értékesítésében. Az emelkedésben oroszlánrészt képviselnek a fővárosi járműflották üzembeállásai. 2014 jelentős előrelépés volt a tiszta, alternatív közlekedés terén, elsősorban a Fővárosban. Forgalomba állt a BKV, azóta közel 50 darabra emelkedett CNG üzemű autóbusz flottája, róják köreiket az FKF-nél üzemelő házhoz

Itt az első Euro VI dual-fuel DAF

2015. 03. 29. – A Gasrec április közepén bemutatja a hazai kiállításon a hollandokkal készített első Euro VI-os norma alatti emissziós szintet nyújtó dual-fuel-re konvertált DAF vontatót. A távolsági közlekedésre szánt vontatót a 12,8 literes, 450 lóerős Paccar motor hajtja eredetileg. Az átalakítás után ez a motor már jelentősen alacsonyabb CO2 kibocsátással szállítja ugyanazt az árut

0 comments

Útjára indult a CNG haszonjármű demóprogram

2015. 03. 10. – Magyarországon első ízben kipróbálhatják a haszongépjármű üzemeltetők milyen előnyök származnak a CNG haszonjárművek üzemeltetéséből. Fél éven keresztül különböző flotta üzemeltetőknél dolgozik majd az IVECO nyergesvontatója és 3,5 tonnás platós teherautója. Az IVECO magyarországi képviselete, a Danube Truck Kft., az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó FŐGÁZ CNG Kft. és az MGKKE együttműködése révén

0 comments

Melyik a jövő közösségi közlekedésének legvalószínűbb hajtáslánca?

2015. 02. 13. – Az angol CENEX és az európai EIT Climate-KIC által együttesen készített tanulmány jelent meg Green Fleet Technology Study for Public Transport címmel A tanulmány mely számos ipari szakértő részvételével – közötte a hazai Climate-KIC képviseletében az MGKKE elnökének szakmai munkájával – készült, hiánytalanul elemzi végig a ma ismert teljes alternatív hajtásmód és

CNG-s IVECO Bus flotta érkezik Bakuba

2015. 02. 03. – Az első példányok már meg is érkeztek a városi tömegközlekedés járműparkját megújítandó. A Cursor 8-as földgázmotorral szerelt járművekből a város 151 darabot rendelt, összességében 50 millió eurót meghaladó összegért. Az új buszokhoz egy új telephelyet is épít a kétmilliós Azerbajdzsán főváros. Az ország jelentős földgáz kinccsel is rendelkezik, így számukra különösen egyértelmű

Már kapacitásbővítés kellett a GDF Suez LNG tartálykocsi töltőállomásán