Budapesten és vidéken is új CNG-töltőállomások nyílnak

Budapest, 2016. december 8., – Ünnepélyes keretek között átadták a Blue Green Way Kft. új CNG-töltőállomását a Bécsi úton. Ezzel egy időben a cég másik fővárosi töltőpontja, a XXIII. kerületben található Ócsai úti CNG-kút is megkezdte működését. „A gázüzemű közlekedésben érdekelt szereplőket egyből két, frekventált helyen található, vadonatúj CNG-kúttal szeretnénk kiszolgálni. Idei terveink között szerepel

Átadták az ország első földgázhajtású, kombi Skoda Octaviáját

Budapest, 2016. november 15. – Pénteken átadták Magyarország első, újonnan forgalomba helyezett, sűrített földgázzal hajtott, kombi Škoda Octaviáját. A modellt a hazai cseppfolyósított földgáz (LNG) töltő-infrastruktúrájának fejlesztését célzó, PAN-LNG Project beruházója, a Pannon Fuel Kft. vásárolta meg és helyezte forgalomba. A cég tervei szerint a járművet nemcsak a projektmunkálatokhoz veszik igénybe a jövőben, hanem számtalan

0 comments

Akár 50 milliárdot is hozhat évente a nemzetgazdaság számára a gázüzemű közlekedés

Budapest, 2016. szeptember 19. – Tíz fejezetben vizsgálta a PAN-LNG Project a hazai gázközlekedés fejlesztésének lehetőségeit a következő 1-2 évtizedre vonatkozóan. Ennek során a kutatók megállapították, hogy a nemzetgazdaság számára a gázközlekedés elterjedése a következő két évtizedben évi 50 milliárd forint többletet jelenthet. „Az OECD szerint hazánkban évente közel tízezer ember, tehát egy kisebb város

0 comments

Hatalmas gázmezőre bukkantak az Indiai-óceán alatt

Budapest, 2016. augusztus 15. – Első alkalommal bukkantak gázhidrát lelőhelyre az Indiai-óceán alatt. Az amerikai-indiai együttműködésnek köszönhetően újabb gázkészletekkel gazdagodhat a megújuló energiaforrások globális piaca. „A felfedezés jelentősége egyáltalán nem kicsi, sőt, ha sikerül megteremteni a kitermeléshez szükséges technológiai feltételeket, akkor ezzel hosszútávon újabb dömping hullám érné a földgáz piacokat, még egyértelműbbé téve ezzel a

Közel 40 darab CNG-töltőállomás létesül hazánkban a következő két évben

Budapest, 2016. július 25. – Az Európai Unió tagállami küldötteiből álló bizottsága újabb projektek támogatása mellett döntött. Ennek köszönhetően 39 új CNG-töltőállomás létesülhet hazánkban, illetve tisztábbá válhat a dunai hajózás. „Mindkét projekt előkészítésében aktív szerepet vállaltunk, éppen ezért örömmel tölt el, hogy a közeljövőben újabb emisszió-csökkentést elősegítő beruházások valósulhatnak meg Magyarországon” – jegyezte meg Domanovszky

Újabb CEF-alapú közlekedésfejlesztési beruházások Magyarországon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb tizenkilenc közlekedésfejlesztési beruházáshoz nyerhet el támogatást az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) magyar keretéből. A végleges, formális döntést július elején hozza majd meg a tagállamok küldötteiből álló bizottság. A javasolt projektlista alapján a hazai közlekedési ágazat újabb 250 milliárd forintnyi uniós fejlesztési támogatáshoz juthat. A háromfordulós eljárásban így Magyarország a tavalyi

0 comments

Mérésekkel igazolták, hogy a miskolci gázbuszok jóval kevesebb károsanyagot bocsátanak ki a dízeleseknél

Az új gázüzemű buszokkal 99,2 %-kal kevesebb nitrogén-dioxid jut a levegőbe Budapest, 2016. április 25. – Miskolcon az autóbuszpark 75 darab, CNG-üzemű autóbusszal újult meg idén, ami mérföldkőnek számít a magyar gázüzemű közlekedésben.  A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) a PAN-LNG Project részeként, a gázüzemű közlekedés jövőjének megteremtése érdekében több rangos szervezettel, köztük a

0 comments

Év elejétől olcsóbban lehet a CNG-vel autózni

Budapest, 2016. január 6., szerda – Mától olcsóbb lehet a gázközlekedés az autósok számára két, tegnap kiadott rendeletnek köszönhetően. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendeleteinek több éves előkészítésében a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) is részt vett. „A korhoz igazodó új szabályozás nem lazításokat tartalmaz, hanem életszerűbb és reálisabb környezetet teremt a felhasználók számára. A